• BIST 8892.69
  • Altın 2998.073
  • Dolar 34.2662
  • Euro 37.045
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Ömer Öcalan dün İmralı’ya götürüldü, 43 ay sonra ilk görüşme gerçekleşti

Ömer Öcalan dün İmralı’ya götürüldü, 43 ay sonra ilk görüşme gerçekleşti
Ömer Öcalan X hesabından yaptığı paylaşımla dün İmralı'ya gidip Abdullah Öcalan ile görüştüğünü duyurdu. Böylece Abdullah Öcalan ile 43 ay sonra ilk kez yüzyüze görüşme gerçekleştirmiş oldu. Abdullah Öcalan, "Koşullar oluşursa bu süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi zemine çekecek teorik ve pratik güce sahibim" ifadelerini kullandı

HDP Milletvekili Ömer Öcalan, 14 Ağustos 2024 tarihinde Adalet Bakanlığı'na başvuruda bulunarak amcası Abdullah Öcalan ile görüşme talebinde bulunmuştu. Ömer Öcalan X hesabından yaptığı paylaşım ile dün İmralı Adası’na giderek Abdullah Öcalan ile yüz yüze bir görüşme gerçekleştirdiğini duyurdu.

Ömer Öcalan'ın paylaşımı şöyle:

"Sayın Abdullah Öcalan ile en son yüz yüze yapılan görüşme 3 Mart 2020 tarihiydi.

Biz aile olarak yıllar sonra 23 Ekim 2024 günü Sayın Öcalan ile görüşme gerçekleştirdik.

Bir yasal hak olan rutin aile görüşünün, koşullar ne olursa olsun devam etmesini istiyoruz."

Başvuru Kabul Edildi, Görüşme 22 Ekim'de Onaylandı

 Adalet Bakanlığı 22 Ekim tarihinde Ömer Öcalan’a başvurusunun kabul edildiğini resmi olarak bildirdi. Bu gelişme üzerine, Ömer Öcalan’a dün Bursa’nın Mudanya ilçesindeki askeri iskelede hazır bulunması gerektiği iletildi. Ömer Öcalan, sabah saatlerinde Mudanya İskelesi'ne yanaşan bir feribota alınarak İmralı Adası'na götürüldü.

Görüşme Sabah Saatlerinde Başladı

Abdullah Öcalan ile Ömer Öcalan arasındaki görüşmenin sabah saat 11.00’de başladığı ve öğleden sonraya kadar sürdüğü kaydedildi. Bu 43 aylık aradan sonra yapılan ilk görüşme, hem siyasi hem de kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Tecrit Koşullarına Dair Önemli Mesaj

Abdullah Öcalan’ın, bu görüşmede tecrit koşullarının kaldırılması ve haberleşme imkânının sağlanması durumunda, silahların bırakılması konusunda bir rol üstlenebileceği mesajını verdiği ileri sürülüyor. 

Öcalan'dan ilk mesaj

Ömer Öcalan, "23 Ekim tarihinde İmralı Ada Hapishanesi’de Sayın Öcalan ile görüşme gerçekleştirdim. Bu ziyaret aile görüşmesi kapsamında gerçekleşti. Sayın Öcalan görüşmede genel siyasi gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunarak kamuoyuna şu mesajın iletilmesini istedi: Tecrit devam ediyor. Koşullar oluşursa bu süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi zemine çekecek teorik ve pratik güce sahibim. Sağlığı iyiydi ve herkese çok selamı vardı" ifadelerini kullandı.

 

İstanbul Haber Ajansı 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim