• BIST 9777.46
  • Altın 2920.129
  • Dolar 34.1494
  • Euro 38.1574
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Kazakistan'da Türk işadamlarına kumpas kuran KNB içindeki çete çökertildi

Kazakistan'da Türk işadamlarına kumpas kuran KNB içindeki çete çökertildi
Kazakistan'da Ulusal Güvenlik Komitesinin (KNB) Jambıl Bölgesi Polis Şefi ve dört yardımcısı görevden alındı. Soruşturmayı yürüten savcılık, geçen ay Bulgaristan'ın Burgaz limanında yakalanan eroin yüklü TIR'ın römorköründeki 38 milyon dolarlık uyuşturucudan dolayı olduğu kaydedildi.

Kazakistan'da Türk işadamlarına kumpas kurarak işkenceyle suç kabul ettiren KNB görevlileri, 38 milyon dolarlık uyuşturucu kaçakçılığından dolayı görevlerinden alındı. Soruşturmayı yürüten savcılık, Kazakistan'dan yüklenen Kırgızistan ve Gürcistan üzerinden Bulgaristan'ın Burgaz limanına götürülen bir TIR'ın römorkünde 436 kilo eroin ele geçirildiğini belirtildi.

Kazakistan'da insan kaçakçılığı ve karşı istihbarat faaliyetleriyle mücadele görevini ifa eden, Ulusal Güvenlik Komitesinin (KNB) Jambıl Bölgesi Polis Şefi ve dört yardımcısı görevden alındı. Soruşturmayı yürüten savcılık, geçen ay Bulgaristan'ın Burgaz limanında yakalanan eroin yüklü TIR'ın römorköründeki 38 milyon dolarlık uyuşturucudan dolayı olduğu kaydedildi.

Kazakistan'da Ulusal Güvenlik Komitesi (KNB) içinde bulunan illegal yapının, daha önce altın kaçakçılığı yaptığı iddia edilen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı işadamlarını gözaltına alarak, işkenceyle suç isnadını kabul ettirdikleri öğrenildi.

Bunların arasında bulunan Türk işadamı Tuncay Yalım, yapılan yargılama sonucunda 8 yıl hapis cezasına çarptırılırken, gördükleri işkence ve kötü muameleden dolayı KNB görevlilerinden şikâyetçi olduğu ve 8 KNB memuru hakkında Kazakistan Başsavcılığı tarafından, açığa alınarak haklarında, işkence suçundan dava açıldığı kaydedildi. 

KNB AJANLARININ OLDUĞU İDDİA EDİLEN EROİN, BURGAZ'DA YAKALANDI

AP'nin servis ettiği habere göre; Bulgaristan'ın Karadeniz'de bulunan Burgaz Limanı'nda bir tırda gizlenmiş 434 paket içinde eroin ele geçirildi.

Burgaz Limanı'nda şüphe uyandıracak kadar uzun bir süre park halinde durduğu için yetkililer çağırılmış ve Uyuşturucuyla Mücadele Birimi şefi Ivan Sokolov, tırın kablo döşeme makinaları taşıdığının resmi olarak beyan edildiğini ve X-ray incelemesi sonunda içinde gizlenmiş eroin bulunduğunu belirtti.

Bulgaristan Bölge Savcılığının 9 Ağustos'ta yaptığı açıklamaya göre tırın içinden 35 milyon euro değerinde toplamda 436 kilogram eroin bulundu. İlk yükleme yeri Kazakistan olan ve Kırgızistan ve Gürcistan Batum'a geçen ay sonlarında ulaşan tır, son olarak Burgaz Limanı'na geçmiş ve burada terk edilmiş. Bulgaristan'dan Yunanistan Dedeağaç yönüne doğru seyahat edeceği bildirilen tırın içinde kimse bulunamadı. Bulgaristan Bölge savcısı Georgi Chinev, 'suça karışan kimse bulunamadığı için şu ana kadar bir tutuklama olmadığını' söyledi.

Bulgaristan, Ortadoğu'dan Batı Avrupa'ya uzanan rotada konumu nedeniyle uyuşturucu kaçakçıları için önemli bir ülke, bu durumu önlemek için Bulgaristan Devleti son yıllarda büyük adımlar atıyor. Ülkede uyuşturucu kaçakçılığı suçundan hüküm giyen kişiler, 20 yıla kadar hapis cezası alabiliyor.

İLGİLİ HABER

tuncay_yalim_b.jpg

İSTANBUL HABER AJANSI

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim