CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın programında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun çalışmalarını ve moralini değerlendirdi. "Ekrem Başkan, hukukçularla ve milletvekilleriyle istişare halinde. Destekçilerine yeniden hizmet etmek için okumaya ve çalışmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.
CHP'NİN İKTİDAR YOLU: 'BİRLİKTELİK VURGUSU'
Partinin kurultay sonrası güçlenerek ilerlediğini belirten Özel, "CHP artık sadece bir siyasi parti değil, toplumun tüm kesimlerini kucaklayan bir hareket. İktidar yürüyüşümüzde farklı görüşlerden yurttaşlarla birlikteyiz" dedi.
"ANKETLER CHP'NİN YÜKSELİŞİNİ DOĞRULUYOR"
Kamuoyu araştırmalarına değinen Özel, "Tüm anketler CHP’nin oylarını artırdığını gösteriyor. Bu bize hem umut hem de sorumluluk yüklüyor" şeklinde konuştu.
İMAMOĞLU DAVASINA SERT TEPKİ
İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’i eleştiren Özel, "Bu dava siyasidir. Normalleşme sürecini Erdoğan sonlandırdı. 19 Mart’ta yaşananlar bir darbe girişimidir" açıklamasını yaptı.
19 MART ANLATIMINDA DUYGUSAL ANLAR
Özel, 19 Mart’ta İBB önünde toplanan kalabalığı anlatırken gözyaşlarını tutamadı: "10 bin kişi yeter dedik, ancak 155 bin kişi İBB’yi savunmak için geldi. Her sokaktan insan aktı".