• BIST 9685.49
  • Altın 2815.196
  • Dolar 33.8855
  • Euro 37.7096
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C

Türk İşadamı Tuncay Yalım, Kazakistan'da işkenceye maruz kaldı

Türk İşadamı Tuncay Yalım, Kazakistan'da işkenceye maruz kaldı
Kazakistan ile Türkiye arasında altın ticareti yapan Türk işadamı Tuncay Yalım, Kazakistan'da çetelerin kumpası sonucu, kaçak altın ticareti yapmak suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine konuldu. Türk işadamının gözaltı sürecinde, Kazakistan güvenlik güçleri tarafından işkenceye uğradığı öğrenildi.

Kazakistan ile Türkiye arasında altın ticareti yapan Türk işadamı Tuncay Yalım, Kazakistan'da çetelerin kumpası sonucu, kaçak altın ticareti yapmak suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine konuldu. Türk işadamının gözaltı ve tutuklanma sürecinde, kaçak altın ticaretini kabul etmesi için, Kazakistan güvenlik güçleri tarafından işkenceye uğradığı öğrenildi.

İstanbul Haber Ajansının edindiği bilgiye göre, 8 yıldır, Kazakistan ve Türkiye arasında altın ticareti yapan Türk işadamı Tuncay Yalım'ın, 2022 senesinde Kazakistan'a 10 kilo altın götürdüğünde havalimanında gözaltına alındığı, gümrük ve ithalat belgeleri olmasına rağmen, ithalatçı Kazakistanlı şirketin, Türk işadamı Tuncay Yalım'ın aleyhinde ifade vermesiyle birlikte, tutuklandığı kaydedildi.

Türk işadamı Tuncay Yalım'ın gözaltı ve tutuklanma sürecinde ağır işkencelere ve Kazak güvenlik güçleri tarafından darp edildiği belirtilirken, 2 senedir ağır cezaevi koşullarında bulunduğu öğrenildi.

TÜRK İŞADAMINA YAPILAN İŞKENCE YÜKSEK MAHKEMEYE TAŞINDI

Kazakistan yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Türk işadamı Tuncay Yalım'a yapılan işkence ve darp olaylarının, Kazakistan Yüksek Mahkemesine taşındığı ve Kazakistan Cumhuriyeti Genel Savcılığı tarafından,  17 Temmuz 2024 tarihinde 12 Kazakistan Güvenlik güçleri hakkında soruşturma açıldığı ve 12 kişi hakkında İŞKENCE SUÇLAMASIYLA iddianame hazırlandığı ifade edildi.

Türk işadamı Tuncay Yalım'a kurulan kumpas kurulması  ve tutuklanmasıyla ilgili Türk Dışişleri Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Kazakistan'daki gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve yargılama sürecinin sonuçlanmasını bekledikleri kaydedildi.

iskence_1.jpg

iskence_2.jpg

İSTANBUL HABER AJANSI

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim