İlk defa kurabiye yapacaksınız ve sitelerde gezinerek neredeyse tüm kurabiye tarifleri ve resimlerini araştırdınız, ancak bir türlü hangi kurabiyeyi yapsam diye karar veremiyorsanız elde edeceğiniz ipuçları sayesinde, harika ve tam kıvamında kurabiyeleri pişirmiş olacaksınız. Kurabiye yapmadan önce elbette aklınıza ilk gelen soru kurabiye nasıl yapılır sorusudur.
Daha önce hiç kurabiye yapmadıysanız ya da bu zamana kadar yaptıklarınız tam istediğiniz kıvamda ve lezzette olmadıysa, yapmanız gereken tek şey kurabiyelerin yapılması ve pişirilmesine dair tüm ipuçlarını en güzel şekilde öğrenmek ve mutfağa geçerek uygulamaya başlamaktır. Öncelikli olarak yapmanız gereken şey daha önceden yaptığınız tüm kurabiye tarifi ve benzeri tarifleri unutarak, canınızın çektiği en güzel kurabiyeyi yapmaya karar vermektir.
Hangi kurabiyeyi yapmaya karar verdiyseniz, online bir şekilde dilediğiniz tüm keyifli yemek tarifleri adresinden tariflere ulaşabilirsiniz. Neredeyse tüm yemek tarifi adreslerinde, resimli kurabiye tarifleri, mutlak surette başlı başına bir kategori olarak yer almaktadır. Burada tek tıkla ulaşarak, yüzlerce hatta binlerce kurabiye tarifine ulaşmanız mümkündür.
Yapacağınız kurabiyeye karar verdikten sonra, tüm malzemeleri temin ettiğinizden emin olmalısınız. Ve tüm malzemeleriniz, her ne içerirse içersin, mutlaka oda sıcaklığı kıvamında olmalıdır. Yani eğer kurabiyelerinizin tam kıvamda ve çatlak bir şekilde pişmesini istiyorsanız, malzemelerinizi en az bir gün önceden hazırlamanız gerekir. En önemli püf noktalardan birisi budur. Malzemeler oda sıcaklığında beklediği takdirde, her zaman daha iyi birbirine karışacaktır ve dilediğiniz kıvam daha net bir şekilde elde edilecektir.
Bu püf noktayı gerektiği gibi uyguladıktan sonra yapmanız gereken ikinci önemli şey ise, malzemelerin eksiksiz olarak ve sıra ile birbirine karıştırılmasıdır. Malzemelerin hepsini birden koyup yoğurduğunuz takdirde, kesinlikle en iyi şekilde karışmayacaktır ve bir kaç malzeme kendini kurabiyeler piştikten sonra da net bir şekilde gösterecektir. Bu nedenle malzemelerinizi katıdan sıvıya şeklinde karıştırmanız her zaman daha iyi bir alternatif sunmaktadır. Kurabiyelerinizin malzemelerini iyice karıştırdıktan sonra elde ettiğiniz kıvam mutlaka kulak memesi kıvamında olmalıdır.
Bu kıvamda olan kurabiyeler, hem daha lezzetli bir hal alır hem de pişerken çatlayarak orjinal bir kurabiye görüntüsüne kavuşur. Kurabiye kıvamını elde ettikten sonra da en önemli husus onlara şekil vermektir. Kurabiyeleriniz nasıl olacak? Kurabiyelerinizin tam kıvamda pişmesini istiyorsanız, olabildiğinde ince katmanlı bir şekil vermeniz gerekmektedir. Böylece kurabiyeler pişerken yayılır ve içerisinde kuruyemiş ya da damla çikolata tarzında besinler varsa, kendilerini daha iyi gösterirler.
Kaynak: http://www.keyifliyemektarifleri.com/kurabiye-tarifleri















































