• BIST 10647.91
  • Altın 2450.255
  • Dolar 32.6226
  • Euro 34.9882
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Güneş kremi kullanırken bunlara dikkat edin!

Güneş kremi kullanırken bunlara dikkat edin!
Yaz aylarında güneş kremi ve losyon kullanmak güneşin yaratmış olduğu zararları en aza indirmenin etkili yollarından biridir.

Gün içerisinde belirli aralıklarla güneş kremi uygulamak zararlı ışınlara karşı etkili olur. Bu sayede güneş altında rahatça hareket etme imkanı tanınır. Güneş kremi kullanımının belirli bir talimat doğrultusunda gerçekleştirilmesi önemlidir. Yüz ve cilt tipleri için farklı güneş kremi formülasyonları vardır. Bundan dolayı doğru formülasyona sahip ürünü bulmak önemlidir. Güneş kremi kullanırken bu detaylara özen göstermek daha keyifli bir yaz deneyimi sağlar.

●    Güneş kremlerinin yeterli miktarlarda uygulanması gerekir. Gereğinden fazla kullanılan güneş kremi elbiseye ve cilde zarar verebilir. Gereğinden az kullanım ise yeterli etkiyi göstermemeye neden olur. Bundan dolayı doğru kullanım oldukça önemlidir. Yüz, boyun ve vücudun geri kalan tarafları için doğru oranlarda güneş kremi uygulandığında avantajlar artar. Watsons, Celenes, Cream Co gibi markaların farklı uygulama alanlarına yönelik güneş kremleri vardır. Watsons güneş kremi seçenekleri arasından da ihtiyaçlara uygun olan güneş kremi tercih edilebilir.

●    Güneş kreminin koruması zamanla azalır. Bundan dolayı etkinin gün boyu devam etmesini isteyenler ve sürekli güneş altında çalışanlar güneş kremini düzenli aralıklarla uygulaması gerekir. Yüzdükten, terledikten ve havlu ile kurulandıktan sonra güneş kremini tekrar uygulamak koruma seviyesini maksimum seviyeye çıkarır. Bundan dolayı düzenli kullanıma dikkat edilmesi önemlidir. Belirli aralıklarla yeniden uygulama yaparak ihtiyaçları karşılayabilirsiniz.

●    Güneş kremini uygulama zamanına da dikkat etmek gerekir. Güneş kremi uygulamalarının genellikle dışarı çıkmadan 15-30 dakika öncesinden gerçekleşmesi önemlidir. 30 dakika önceden uygulanan güneş kremi, cildin kremi emmesine ve etkili bir koruma sağlanmasına yardımcı olur. 

●    Yağlı ciltler için yağsız güneş kremleri, akneye eğilimli ciltler için ise gözenekleri tıkamayan güneş kremleri tercih edilmelidir. Bundan dolayı güneş kremi kullanırken ürünün cilt tipine uygun olması önemlidir. 

Cilt tipine uygun seçim, yeterli miktarda uygulama ve yeniden kullanım güneş kremi kullanırken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardır. 

SPF Nedir? SPF Değeri Yüksek Güneş Kremi Ne İfade Eder?

Güneş kremlerinde sıklıkla SPF 30, SPF 50 ve SPF 50+ gibi ifadeler görülür. Bu ifadelerin bir anlamı vardır. Bundan dolayı bu ifadelerin anlamlarını bilmek doğru güneş kremi seçmeye yardımcı olur. Güneş Koruma Faktörü olarak adlandırılan SPF, güneş kremlerinin UVB ışınlarına karşı ne kadar koruma sağladığını gösterir. SPF değeri yüksek oldukça güneş kreminin cildi koruma süresi uzar. SPF 30 güneş kremi cildin yanmadan önce güneşe maruz kalma süresini yaklaşık 30 kat artırır. SPF 50 ifadesi ise 50 kat artırdığını ifade eder. Cream Co güneş kremi seçenekleri içerisinde SPF değeri yüksek ürünler vardır. Bundan dolayı SPF değeri yüksek seçeneklerden yararlanmak önemlidir.

Doğru Güneş Kremi Seçiminin Önemi

Doğru güneş kremi seçmek güneş altında geçirilen aktivitelerin daha verimli olmasını sağlar. Doğru güneş kremi seçmek için ilk önce cilt tipini tanımak gerekir. Farklı cilt tiplerine hitap eden farklı seçenekler vardır. Bundan dolayı doğru güneş kremi seçmeden önce cilt analizi yapmak önemli olabilir. Yağlı cilt tipleri için yağsız güneş kremleri, kuru cilt tipleri içinse nemlendirici etkiye sahip güneş kremleri tercih edilebilir. Celenes güneş kremi seçenekleri içerisinde farklı cilt ihtiyaçlarına hitap eden seçenekler vardır. Doğru güneş kremini seçerek güneşe bağlı çeşitli problemleri en aza indirebilirsiniz. Başta güneş yanıkları olmak üzere güneş kaynaklı olumsuz durumların önüne doğru güneş kremleriyle geçebilirsiniz

İstanbul Haber Ajansı

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim