• BIST 9869.87
  • Altın 2746.438
  • Dolar 33.9776
  • Euro 37.7954
  • İstanbul 28 °C
  • Ankara 29 °C
  • İzmir 36 °C

Devlet üniversitesinde atama skandalı! Biruni'de profesörken, Gazi'de doçent oldu

Devlet üniversitesinde atama skandalı! Biruni'de profesörken, Gazi'de doçent oldu
Biruni Üniversitesi, Diş Hekimliği Fakültesi'nde profesör olarak görev yapan akademisyen, Gazi Üniversitesi'ne 'rektör onayı'yla açıktan atandı.

Türkiye’de hemen her gün kamuda torpil, liyakatsiz atamalar ve adam kayırmalar gündeme gelirken, son usulsüz atama haberi, Başkent Ankara’da bulunan ve Türkiye’nin en prestijli üniversitelerinden biri olan Gazi Üniversitesi’nden geldi. 

İstanbul’daki Biruni Vakıf Üniversitesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Protez Bölümü’nde profesör olarak görev yapan Gökçe Meriç Babalık, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız’ın onayıyla Gazi Üniversitesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Protetik Diş Tedavisi Bölümü’ne açıktan atandı. 

Konuyla ilgili haber kaynaklarından edinilen bilgiye göre bu atama, bölümde alanında uzmanlaşmış, çoğunluğu profesör ve doçent 23 akademisyen hocanın bulunmasına rağmen gerçekleşti. 

Biruni'de Profesörken, Gazi Üniversitesi'nde Doceny olarak göreve başladı 

Atama için ilan açılmamasıyla ilgili usulsüzlük gündemdeki yerini korurken, bir başka veri de kafaları karıştırdı. 

Biruni Üniversitesi’nin akademik kadrosunda profesör olarak görev yapan Gökçe Meriç Babalık, rütbe tenzili uygulamayla Gazi Üniversitesi kadrosuna ‘doçent’ olarak yerleştirildi. Gazi Rektörü Musa Yıldız’ın, Babalık’ı, bölüm kadrosunda yeterince profesör olduğu için tepkileri azaltmak amacıyla ‘doçent’ kadrosundan göreve başlattığı söyleniyor. 

1-20240714154700.jpg

Polemik Haber sitesinde yer alan bir başka vahim iddia ise, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız’ın, Gökçe Meriç Babalık’ı fakülte kadrosunda almasında eşinin etkili olduğu söylentileri... İddialara göre Gökçe Meriç Babalık, Prof. Dr. Musa Yıldız’ın eşinin yakın arkadaşı. Ve bu usulsüz atama, arkadaş kayırma şeklinde akademik teamüllere aykırı gerçekleştirilmiş.

Konuyla ilgili Gazi Üniversitesi ve Musa Yıldız’dan bir açıklama gelmezken, skandal sonrası önümüzdeki günlerde neler olacağı merak ediliyor.(Polemikhaber.com)

İstanbul Haber Ajansı

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim