Balıkesir'in Kapıdağ Yarımadası ve eteklerinde yetişen yabani otlar köylülerin geçim kaynağı oluyor.
Marmara ve Ege Bölgeleri mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan yabani ot yemekleri yoğun ilgi görüyor. Kapıdağ Yarımadası'nda yetişen turp otu, hindibağı, arapsaçı, şevketi bostan, kazayağı, labada, ısırgan, rezene gibi yabani otlar Marmara Bölgesi'nin vazgeçilmezleri arasında gösteriliyor. Demetler halinde satılan otlar 2 ila 4 lira arasında ilçede haftanın iki günü kurulan pazartesi ve cumartesi pazar yerlerinde alıcı bulabiliyor.
Bu otları toplayarak pazarlarda satan köylü kadınlar, "Sabahları erkenden kalkıp Kapıdağ eteklerine çıkıyoruz. Bu otlar belli bölgelerde bulunuyor. Onları toplayıp pazarlara getiriyoruz. Bugünlerde otlarımız büyük ilgi görüyor. Bu otlar aynı zamanda şifada dağıttığı için büyük ilgi görüyor" diye konuştu.