Çalıştığı firmadan bel fıtığı hastalığı sebebiyle izne ayrılan Brosnan, “önemli güvenlik bilgilerini iletmek” amacıyla kullanılan şirketin WhatsApp uygulamasındaki grubundan çıkarıldı.
Brosnan, bunun üzerine mahkeme yoluna gitti ve mahkeme, onu gruptan çıkarma kararının haksız olduğuna karar verdi. Hakim Sarah George, mesajların diğer kişilere iletilmesinde çalışanların dışarıda bırakılmasının "istemeyen bir eylem" olabileceğini söyledi.
Mahkemede ifade veren Brosnan, 2019 yılının haziran ayında bel fıtığı rahatsızlığı yaşamaya başladığını ve 2020 yılının şubat ayında 15 gün hastalık izni aldığını belirtti. İş yerinde değerlendirme toplantısına çağrılan Brosnan’ın, mesleki sağlık değerlendirme çalışanı tarafından işe iki ila üç hafta içinde dönebileceği belirlendi.
SAĞLIK ÖNERİLERİNE UYMADILAR
İngiliz The Mirror’ın haberine göre, iş yerindeki değerlendirme sonucunda çalışma ortamında yapılan değerlendirme ve bel desteği gibi güvenlik önerileri de verildi. Ancak Brosnan, iş yerinin bu önerileri görmezden geldiğini belirterek dönüşünde "aşırı derecede depresif" hissettiğini söyledi.
Şubat ve mart ayını bu şekilde geçiren Brosnan’ın belindeki disklerde nisan ayında başka bir hasar daha meydana geldi ve bu hasarın kendisine vadedilen önlemlerin alınmamasından kaynaklı olduğunu iddia etti.
2021 yılının ağustos ayında düzenlenen toplantıda Brosnan, kendisinin WhatsApp grubundan çıkarıldığını öğrendi. Brosnan, şirketten yöneticilerden şikayetine yanıt alamadıktan sonra Aralık 2021'de şirketten ayrıldı ve tam hastalık izni ücreti alamadı.
Hakim George şu ifadeleri kullanarak kararını açıkladı:
"Bazı işverenler, sağlık durumlarının daha da kötüleşmesi veya iyileşmeleri gereken bir zamanda onları işle ilgili meselelerle rahatsız etme riski nedeniyle hastalık izinleri sırasında çalışanlarla hiç iletişime geçmiyor. Bu, varsayılamaz ve tarafından öne sürülen deliller Bunun için herhangi bir gerekçenin olduğu konusunda tatmin olmadım.”
Mahkeme, şirketin "tamamen mantıksız" davranışı sebebiyle Brosnan'a 134,411 sterlin (yaklaşık 4,4 milyon TL) tazminat ödenmesine karar verdi ve iş verenin ona işe dönmesine yardımcı olmak için "kelimenin tam anlamıyla hiçbir şey yapmadığı" belirtildi. (Patronlar Dünyası)
İstanbul Haber Ajansı