• BIST 9530.47
  • Altın 2476.557
  • Dolar 32.4225
  • Euro 34.7083
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Bakan Bozdağ Siirt’te

Bakan Bozdağ Siirt’te
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Anayasa Mutabakat Komisyonu'nun CHP'nin haksız tutumu nedeniyle dağılmak zorunda kaldığını belirterek, "CHP'nin bu tutumu 1982...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Anayasa Mutabakat Komisyonu'nun CHP'nin haksız tutumu nedeniyle dağılmak zorunda kaldığını belirterek, "CHP'nin bu tutumu 1982 darbe anayasasının ömrünü uzatma, uzattırma tutumudur" dedi.

Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Siirt'e gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti İl Başkanlığı'nca düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Burada konuşan Bozdağ, çok partili siyasal hayatta ilk defa darbe heveslilerine ve milletin iradesine ipotek koymak isteyenlere "Hayır" diyen, şapkasını alıp gitmeyen ve "Ben buradayım" diyen bir siyasetin ortaya çıktığını belirtti. O siyasi iradenin AK Parti iktidarı olduğunu ifade eden Bozdağ, "Merhum Demirel fötrü aldı gitti, merhum Ecevit şapkasını aldı gitti. Öbürleri de yakalamasınlar diye kaçtılar. Kaçak duruma düştüler. "Ben buradayım" diyen kimse kalmadı. Bakın bütün darbeler başarılı olduysa bunun karşısında kendilerine milletin verdiği emanete sahip çıkmayan, çıkma cesareti gösteremeyen siyaset kurumunun da sorumluluğu vardır. Dik dursalar, bu işi yapmak isteyenlere yargı yolunu gösterselerdi başarılı olamazlardı. 12 Mart'tan önce de, 12 Eylül'den sonra da gereği yapılmadı. 28 Şubat'tan sonra da gereği yapılmadı. Darbe yapanlara, muhtıra verenlere soruşturma açma cesaretini bu ülkenin savcılarına gösteremediler. Hadi diyelim ki 12 Eylül darbesiyle ilgili anayasanın geçici 15'inci maddesi var, soruşturma ve kovuşturma yapılamıyor. Peki postmodern darbe ile ilgili anayasa engeli mi var? Yok. Peki niçin soruşturmadılar? Bu bir iklim meselesi aynı zamanda. Bir cesaret meselesi değil. Biz sizden aldığımız güçle darbe yapanlara "hukuki mesuliyet yüklenemez" diyen, "onlar hakkında soruşturma ve kovuşturma yapamaz "diyen anayasanın geçici 15'inci maddesini yürürlükten kaldırdık. Darbecilerin hepsini adaletin önüne getirdik. Millet adına hesap sorduk, hesap vermesini sağladık. Milletin iradesine korkaklar sahip çıkamazlar, endişeli siyaset yapanlar sahip çıkamazlar" dedi.

"KORKMANIN KİMSEYE FAYDASI YOK"

Parlamentoda Uzlaşma Komisyonu'nun 24'üncü dönemde kurulduğunu ancak başarılı olamadığını aktaran Bakan Bozdağ, 26'ncı dönemde de Anayasa Mutabakat Komisyonu'nun kurulduğunu, ancak daha işe başlamadan CHP'nin haksız tutumu nedeniyle dağılmak zorunda kaldığını söyledi. Meclis Başkanının yeniden komisyonu çalıştırma gayreti içine girdiğini ifade eden Bakan Bozdağ, "Buradan çok net bir şekilde söylüyorum, CHP'nin bu tutumu 1982 darbe anayasasının ömrünü uzatma, uzattırma tutumudur. Bu anayasanın ortadan kaldırılmasını önleme ve yeni anayasanın yapılmasını engelleme tutumudur. Eğer samimi iseniz masaya da oturacağız, her şeyi konuşacağız, sonuçta beraber karar alacağız. Bundan çekinmenin, korkmanın hiç kimseye bir faydası yok" diye konuştu.

"DEVLET YAPMASI GEREKENİ YAPIYOR"

Vazifelerinin bir yandan ekonomiyi iyileştirirken, ülkenin alt ve üstyapısını inşa ederken, diğer yandan da terörü sona erdirmek olduğunu kaydeden Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Samimiyetle söylüyorum. PKK dahil ne kadar yeryüzünde terör örgütü varsa hepsi taşerondur. Türkiye her devletin yapması gerekeni bugün yapıyor. Ve yaparken de sivil bir insanımızın dahi burnu kanamasın diye kılı kırk yararcasına bu süreç işliyor. Sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin nedeni sivil vatandaşlarımızın zarar görmemesidir. Yoksa Sur'da veya başka yerde devletin yürüttüğü bir operasyonun bu kadar sürmesi mümkün değil. Kısa sürede biter. Niye uzun sürüyor. Kimse zarar görmesin diye uğraş verildiği için bu süreç uzun sürüyor. Hamdolsun bu süreç içerisinde sivil vatandaşlarımız korunmuş, bölgenin terör ve teröristlerin silahtan, şiddetten arındırılması için önemli başarılar elde edilmiştir. İnşallah ülkemizin her yeri huzur ve barış limanı olacak. Onun için çalışacağız, başaracağız, çabamızı ona göre ortaya koyacağız."

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Bakan Bozdağ Siirt’te

Bakan Bozdağ Siirt’te

Bakan Bozdağ Siirt’te

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim